ONLINE FOGLALÁS


AJÁNLATKÉRÉS
FOGLALÁS TELEFONON
+36 70 608 3322
Térkép
6728 Szeged, Budapesti út 2. | Telefon: +36 62 541 820 | Mobil: +36 70 608 3322 | Fax: +36 62 541 821 | E-mail: info@tiszacornerhotel.hu

Móra Ferenc Múzeum POMPEJI kiállítás 2016 Szeged

POMPEJI – ÉLET ÉS HALÁL A VEZÚV ÁRNYÉKÁBAN

A szegedi Móra Ferenc Múzeum kiállításán bemutatják Pompeji katasztrófáját, az ott élt emberek életét, mindennapjait, hitvilágát, kikapcsolódási szokásait, harcászatát. A tárlat törzsanyaga, közel 120 tárgy a Pompeji feltárás anyagát őrző Nápolyi Régészeti Múzeumból érkezett. A kiállítás egyediségét, különlegességét az adja, hogy a Pompeji ásatás tárgyaiból kiállítás eddig nemhogy Magyarországon, de még Közép-Kelet Európában sem került bemutatásra, így Szeged ad először otthont ennek a páratlan értékű kollekciónak.

 

Pompeji kiállítás 2016. Móra Ferenc Múzeum

 

A tárlat már csak 2 hónapig, decemberéig 31-ig látogható három kiállítóhelyen: a Móra Ferenc Múzeum főépületében, a Dóm tér szomszédságában található Fekete házban, valamint a Kass Galériában.

A Móra Ferenc Múzeumban magával a katasztrófával, a Vezúv kitörésével, a közélettel, a fürdőkkel, a színházzal, az építészettel, a mindennapokkal ismerkedhetnek meg a látogatók.

A Fekete házban a gladiátorok világa, a temetkezés, és étkezés, valamint Pannónia provincia világa is helyet kap, valamint kialakításra kerül egy erotikával foglalkozó, kizárólag felnőttek számára látogatható tér is. A Kass Galériában pedig szeptember 23-tól Az Alföld barbárjai Pannónia határvidékén Pompeji pusztulásakor című régészeti kiállítást nézhetik meg az érdeklődők Szegeden.

Szállóvendégeink kedvezményes árú belépőket válthatnak a kiállítás megtekintésére. Bővebb információkért érdeklődjenek a hotel recepción!

Pompeji kiállítás 2016. Móra Ferenc Múzeum 2016.

 


szeged hotel, szállás Szeged, sálloda Szeged, szegedi osztálykirándulás, olcsó szállás Szeged, szegedi albérlet, tranzit hotel Szeged